lekker duurzaam

Door Hanna:
01/06/2020

De eerste projectdag van dit schooljaar draaide rond het thema duurzaamheid. Een belangrijk thema, aangezien we als Westerse consument veel meer impact hebben dan we denken. Tijdens deze dag maakten de leerlingen kennis met mensen en intitiatieven die zich bewust zijn van deze impact en hier actief mee aan de slag gaan.

De dag begon met een presentatie van Chloë Janssens, een grafisch vormgeefster die voor bedrijven werkt die sterk inzetten op duurzaamheid. Dit was altijd haar voorwaarde om grafische opdrachten aan te nemen. De laatste jaren levert ze niet alleen grafisch werk af, maar helpt ze deze bedrijven ook met het communiceren van hun duurzame boodschap.

Met nieuw inzicht vertrokken de leerlingen hierna naar verschillende workshops in Antwerpen. Een paar groepen gingen aankloppen bij Stormkop, waar ze aan de slag gingen met plastic uit de Schelde. Andere leerlingen gingen dan weer een kijkje nemen bij De Wrikker, een duurzame drukkerij. Een groepje ging piepen bij De Beek - een duurzaam voedselcollectief- waar ze lekkere pompoensoep maakten. Ook kwam er een klimaatstudente langs, die bepaalde leerlingen meer vertelde over de betogingen. Sommigen leerden dan weer over zero-waste en upcycling en maakten hun eigen tandpasta of plantenhangers. De leerlingen gingen naar huis met handige tips en een besef over de impact die ze zelf kunnen uitoefenen!

 

DOGS PLAYING POKER

Door Omar:
11/30/2019

De leerlingen van 6PUG hebben het kunstwerk 'A Friend in Need' van kunstenaar 'Cassius Marcellus Coolidge' nieuw leven ingeblazen door er een tableau vivant van te maken. M.a.w. een levend kunstwerk. Een meer dan geslaagd groepswerk.

 

KERSVERS

Door 6MM:
11/08/2019

Interview met twee nagelnieuwe OV4 leerkrachten. Wat zijn de ervaringen, hindernissen & dromen van onze starters? De 6 MM'ers gingen het na ...

https://vimeo.com/371235836

Pages

Ontwerp: Koen van Goethem, Development: Michiel Lucas