Traject

Ben je gefascineerd door websites, animaties, scripting, fotografie, beeldbewerking, lay-out, videoproducties, muziekclips of door een combinatie van deze elementen? Dan is de studierichting 'Multimedia' perfect voor jou. Het is dé grafische opleiding waar alle vormen van interactiviteit aan bod komen!

 


 
Lessenrooster eerste graad tso

Eerste graad

- 1ste lj. A (1A)
- 2de lj. A (2A)

In de eerste graad wordt ingezet op een brede, algemene vorming, die nog alle ruimte laat voor een gefundeerde keuze richting tweede graad. Het ontginnen en ontwikkelen van jouw talenten staat centraal. Ook jouw toekomstdromen en -wensen krijgen aandacht en ruimte. Als schoolteam vinden we het belangrijk een kwalitatieve, oriënterende rol te spelen in jouw leerloopbaan. Stuk voor stuk gunnen we al onze leerlingen, en dus ook jou, een passend schools en levenstraject op maat, met oog voor succeservaringen en het ontwikkelen van een gezond zelfvertrouwen.

Zoals zichtbaar in de lessentabel wordt voor wiskunde, Nederlands en vreemde talen maximaal ingezet op het behalen van de basisdoelen. Extra uitdaging en verdieping krijg je aangeboden, waar nodig en wenselijk. Ook andere algemene vakken krijgen uiteraard dezelfde nodige aandacht. Binnen Beeld en Muziek maak je kennis met het ruime veld van de kunsten en zet je in op het ontwikkelen van je creativiteit en het ontginnen van je vaktechnische competenties.  

Tijdens het tweede leerjaar van de eerste graad krijg je de basisoptie Kunst en Creatie aangeboden. Je ontdekt zo welke competenties bij de hierop volgende studierichtingen en bijhorende beroepenvelden horen en of deze bij je passen of niet.

→ Basisoptie 'Kunst en Creatie'

 

Tweede graad

- 3de lj. grafische technieken (3GRT)
- 4de lj. grafische media (4GRM)

Ben je gefascineerd door artistieke beeldbewerking en deins je er niet voor terug om te werken met verschillende programma’s dan is deze richting wellicht iets voor jou.

Wanneer je kiest voor de richting Grafische Technieken dan kies je in eerste instantie voor een beeldende richting binnen het domein Kunst en Creatie. Het betreft een brede grafische basisopleiding op het vlak van design en print. Geleidelijk aan leer je om op zelfstandig wijze grafische eindproducten te realiseren. Daarbij maak je gebruik van de programma’s Photoshop, Indesign & Illustrator. Tijdens deze ontwerpfase hou je rekening met een correcte bestandsindeling voor verdere toepassingen binnen het crossmediale landschap. Naast de focus op een doordacht “ontwerpproces” leer je dus ook hoe je een digitaal eindproduct moet printen of drukken. Verder maak je kennis met enkele webtechnieken en webtalen zoals HTML en CSS en leer je de beginselen van video en animatie.

 

Derde graad

- 5de lj. multimedia (5MM)
- 6de lj. multimedia (6MM)

De derde graad bestaat uit twee leerjaren, studierichting 'Multimedia'. Multimediatechnieken is een grafische opleiding met aandacht voor alle vormen van interactiviteit. Het verwerven van kennis, vaardigheden en attitudes wordt breed en sterk technologisch-inzichtelijk onderbouwd. Het is een ideale studierichting voor jongeren die geboeid zijn door websites, animaties, fotografie, beeldbewerking, lay-out, videoproducties, muziekclips, ... Je leert de lay-out en illustraties voor publicaties verzorgen. Je leert een interactieve en dynamische website maken, klantgericht ontwerpen en de media (tekst, illustratie, fotografisch beeld, 2D-animatie, video en audio) voorbereiden voor eigen webontwerp en paginaopmaak. Je kan documenten opmaken voor meerkleurendruk in de offset-techniek en voor uitvoer via print (enkelvoudig drukwerk en pagina’s voor recto verso werk).

 

 

Ontwerp: Koen van Goethem, Development: Michiel Lucas