Traject

Via het tweede leerjaar van de eerste graad kom je in aanraking met een aantal grafische technieken. Tijdens de tweede graad focussen we volop op de grafische media. Dit vormt een stevige basis voor de derde graad multimedia waar het accent komt te liggen op bewegend beeld en het interactieve.

Als je deze opleiding met succes hebt beëindigd, kan je aan de slag in de elektronische afdeling van grafische bedrijven, in publiciteitsagentschappen, in gespecialiseerde firma’s voor internetpagina’s en bij multimediaproducenten.

Wil je nog verder studeren, dan kan je in het hoger en volwassenenonderwijs zeker terecht om je verder te vervolmaken.


 

Eerste graad

Bestaat uit een eerste leerjaar A en een tweede leerjaar met basisoptie 'Grafische communicatie en media'.

Het eerste leerjaar A voorziet een brede basisvorming. Hiervoor verwijzen we naar de lessentabel. Om te starten in het eerste leerjaar A heb je een getuigschrift basisonderwijs nodig.

In het tweede leerjaar van de eerste graad krijg je via de basisoptie 'Grafische communicatie en media' de kans om op een speelse wijze kennis te maken met alle aspecten van de grafische media. Dit tweede leerjaar werd ingericht vanaf het schooljaar 2014-2015.

Klik op onderstaande link als je meer te weten wil komen over de 'talentenlabs', het 'klasoverstijgend zorguur' en/of bepaalde 'remediëringen': 

Verduidelijking van enkele nieuwigheden in 1A & 1B

 

Tweede graad

Deze graad bestaat uit twee leerjaren, studierichting 'Grafische media'. Het betreft een brede grafische basisopleiding op het vlak van het ontwerpen, vormgeven en zelfstandig realiseren van grafische eindproducten. Je leert werken met de programma’s Photoshop, Indesign & Illustrator en een eenvoudig concept vertalen in een grafisch ontwerp. Je plant en verzorgt de drukvoorbereiding van het eigen ontwerp met professionele software. Je leert eenvoudige, gedrukte producten ontwerpen en drukken, met de druktechnieken zeefdruk en offset. Verder zijn ook internettoepassingen, webdesign en presentatiesoftware aan de orde.

Na de tweede graad biedt onze school de studierichting 'Multimedia' aan.

 

Derde graad

De derde graad bestaat uit twee leerjaren, studierichting 'Multimedia'. Multimediatechnieken is een grafische opleiding met aandacht voor alle vormen van interactiviteit. Het verwerven van kennis, vaardigheden en attitudes wordt breed en sterk technologisch-inzichtelijk onderbouwd. Het is een ideale studierichting voor jongeren die geboeid zijn door websites, animaties, fotografie, beeldbewerking, lay-out, videoproducties, muziekclips, ... Je leert de lay-out en illustraties voor publicaties verzorgen. Je leert een interactieve en dynamische website maken, klantgericht ontwerpen en de media (tekst, illustratie, fotografisch beeld, 2D-animatie, video en audio) voorbereiden voor eigen webontwerp en paginaopmaak. Je kan documenten opmaken voor meerkleurendruk in de offset-techniek en voor uitvoer via print (enkelvoudig drukwerk en pagina’s voor recto verso werk).

 

 

Ontwerp: Koen van Goethem, Development: Michiel Lucas